Edebiyat
Öykü, Şiir ve Edebi inceleme makaleleri içindir
“iz” ve “vurgunların eşiğinde” – Ahmet Ateş (Şiir)
" ... Bakışımın iziydi yüzünde yersarsıntıları koparan depremler, depreşmeler çaresiz bakışımın izi dilim mühürlü boynumda bir dervişin armağanı minik bir teslimtaşı dudaklarımda aynı iz. ... "Dökülenleri Topluyorum – Siren Kaya
"Yaza geliyoruz, uzun günlere güneşin doğuşu batışı, işim gücüm. Onlar bana içlerini dökmüşler önüm kırık dökük olmuş..."“Özlemek ne”,”sevda ile”,”kandil”,”gözlerinden başka” – Ahmet Ateş (Şiir)
Özlemek ne Karşıda Akdağlar zaman kuşluk eriyip de tadını vermeyen bir şeker gibi güneş bu nisanda. Sen gayet suskunsun bağdaş kurmuşsun dayanmış ...“kayıp ilamı”,”açık bir günde”,”kızıl gül ağıdı” ve “senden kalan” – Ahmet Ateş (Şiir)
"nereye kaçabilirim düşüncelerim denizin kıpırtısız yıldızlı kalabalıklar altında bütün böceklerin ezgileriyle dolan bu sahilde. Uzanmak kıyıya surat asmak sevdiğime çay, sigara hatta en iyisi şarabın boşuna."“yüzüne ölüm mü yakışır” ve “hüznüm kurtaracak beni” – Ahmet Ateş (Şiir)
Ölüm bugün ve her gün yanımızda ve yanıbaşımızda. Kimseye yakıştıramadık hele dostlara ve mazlumlara hiç. "... Haklısın, taş kesildim güneşsiz kaldı suçlarım, eksikliklerim, yanlışlarım soruların ...“Konuşamayan” ve “Zaman ve Sessizlik” – Siren Kaya (Şiir)
Konuşamayan Susmuş olan adına konuşamam İnleyebilir, hırlayabilir, iç çekebilirim. tutmak, bekletmek, yasaklamak, esirgemek, gizlemek, kapatmak Simsiyah nefesiyle ısıttığı kelimeleri Öpüşür gibi dilime ...“yamaçlara koyun bizi” ve “bir kentin sessizliği” – Ahmet Ateş (Şiir)
"... Pazarların sakin sabahlarında tanıdım bu kenti bir sokak, yel ipildese duyulur ne bir ayak sesi, ne telaşı insanların bahçe duvarlarından ötede her şey sabahın yavaşlığı sabah gazetelerine umarsız ...Tristan Tzara ve Dada Manifestosu
"Hiçbir anlam taşımayan bir sözcük için zaman harcamak boş geliyorsa, nafile ise... Kafalarda dolaşan ilk düşünce, bakteriyolojik düzeydedir: O sözcüğün etimolojik, tarihsel ...“Hiçbir Yerde” ve “Güneşli Uykular” – Siren Kaya
"... Erimiş renkli plastik oyuncaklar gibiydik Haliyle ne susabildik ne konuşabildik Yanmış dudaklarımızla üfleye üfleye mırıldandık ne kalmıştık ne gitmiştik ne varmıştık ne yokmuştuk "savaş, çocuklar ve sen – Ahmet Ateş (Şiir)
"Gizlenmişsiniz kayaların arasında bir yere bayram yeri değil gökyüzü uzaktaki kentin üstünde kara bulutlar uçaklar, iz bırakan uçaksavar mermileri, uçak kovalayan Sam füzeleri çabuk, çevik, hızlı ...Kayıp Odası – Siren Kaya
"Size verdiğim sözcükler, her birinize. Bir yüze çarpıp dağılanlar, ansızın anımsatanlar, bir şeye dönüşmeyenler. Almadıklarınız. Bana verdiğiniz sözler…Başka bir gün… Özlenmiş gibi ...kahır – Ahmet Ateş (Şiir)
"ah ne de çabuk unutulursunuz zindanda, dağlarda, ölümlerde her akşamla gelen kahır kimi sevindirebilir geceler boyu su şırıltısı, çakal ulumaları ayağının ucundan bir ürküyle kalkan keklik öbeği yüreciğin ...“adam ve gece” ve “kısıktır sesimiz ey yaşam” – Ahmet Ateş
"Anladık, yürek atışlarının lokomotiflerle yarışını yorgun değirmenlere su yetiştiren arklarını yaşamın. Şimdi içimde bir başkent oldukça büyük bir alan iğne atsam yere düşmez göğe dönmüş gırtlaklardan kopup yayılan en güzel ...beni bekleyen ben – Siren Kaya (Şiir)
"Onun gözünden kendime baktım, Japonsu bir güzellik gördüm. Kendimi dudaklarımdan ve göğüslerimden öptüm. Konuştum. Sarıldım. Sordum. Bana acıyor musun diye. Hayır sen ...“sevgi ve şiir üzerine bir tartışma” ve “her gün giyinirken” – Ahmet Ateş (Şiir)
"Dağların armağanı dizlerimde bu yün çorap senden okşarım askıdaki gömleği gülüşün gülüşün dolmuş desenlerine. Tespihim sahibin nerde şimdi? Ya çakmağıma değen el kısacık saçlarında mı şimdi? Ateşin ateşiniz vurmuş gözlerime"bizim bilmediğimiz bir yerde – Siren Kaya (Şiir)
Temmuz 2008. Bugüne bir şey bulamadım verecek alıp koynuna koysun ve gitsin. Sözcükler sanki bulanık suların üzerinde gezinen, ıslak ve üzerindeki mürekkepleri ...“bir direniştir yalnızlığa sevgi” ve “göç yollarında” –Ahmet Ateş (Şiir)
bir direniştir yalnızlığa sevgi Yürümüşsen diz boyu karda korku yoldaş olmuşsa fırtınalarda bir dağ evi, açılan kapı ocakta meşe ve fokurdayan çaydanlık ...en temiz renk – siren kaya
Siren Kaya şiiri, bir diğeri“katlanılacak çaresiz” ve “söz” Şiiri – Ahmet Ateş
Ahmet Ateş 'in Şiirlerinden İki tanesi. Devamı da gelecek
Son Yorumlar